Lykke och Liam

Det här blogginlägget tillägnar jag mina underbara barn! Bloggen handlar ju trots allt en hel del om dessa små trollungar, så här får ni lära känna dem lite bättre.

Lykke och Liam är tvåäggstvillingar, vilket betyder att äggen blivit befruktade av varsin spermie och att tvillingarna inte är genetiskt identiska. Enäggstvillingar är alltid av samma kön medan tvåäggstvillingar kan vara vilket som, som i mitt fall en av varje sort. Tvåäggstvillingar är inte mer lika varandra än ett vanligt syskonpar, men alla tvillingar tycks ändå ha ett speciellt band och en speciell kontakt med varandra. Jag kan se att mina barn redan nu får ut mycket av varandras sällskap trots att de är så små. Min åsikt är att man som tvillingförälder givetvis ska låta barnen skapa den här kontakten och det nära bandet, men att man också måste låta barnen växa i sig själva så att det inte ”växer ihop” allt för mycket.

Bebisar har ju egentligen inte så mycket personlighet. De lever för att få sina grundbehov uppfyllda skulle man kunna säga, men man märker ändå att Lykke och Liam skiljer sig en del från varandra i deras sätt att vara. Lykke är en ganska lugn bebis som finner sig i väldigt mycket. Hon behöver inte så mycket för att bli nöjd med andra ord. Visst kan hon ha humör, men det går över snabbt. Liam är lite mer av en ”drama queen” som behöver lite mer lock och pock för att somna, äta eller vad han nu ska göra. Så de är helt klart olika!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *