En mamma som tränar

salladInnan jag blev gravid tränade jag en del. Som gravid tränade jag också den del, men i takt med att jag blev större blev det förstås svårare att träna. Eftersom jag väntade tvillingar växte magen snabbt, och på grund av olika komplikationer med graviditeten blev jag också ordinerad att ta det lugnt och i slutet av graviditeten blev jag helt sängliggandes. Träningen dog ut med andra ord, och när tvillingarna kom fanns det knappast tid att tänka på sig själv. Dessutom hade jag ju genomgått ett kejsarsnitt och det tar längre tid att återhämta sig från det än det gör från en vanlig förlossning.

Nu när barnen har blivit något äldre och man känner att man börjar få rutiner kan man ibland ägna sig åt sig själv en stund. Det är fortfarande otroligt mycket att göra, men jag och Micke avlastar varandra bra och vi har på något sätt kommit underfund med vad som är viktigt och vad som faktiskt kan vänta en stund. Dessutom har vi blivit mycket mer effektivare i det vi gör. Det tar inte längre en kvart att plocka ur en tvättmaskin. Det tar kanske fem minuter för man behöver faktiskt inte hänga upp alla kläder spikrakt och så kan man ge barnen flaska samtidigt.

Att barnen både ammar och dricker ur flaska gör också att jag och mjölkbaren inte behöver vara tillgänglig 24/7 och därför faktiskt kan sticka ut en stund utan att världen går under. Bebisar äter ofta. Väldigt ofta. Om inte Micke hade kunnat ge barnen flaska vet jag inte om jag hade gjort annat än amma tvillingarna. De vill ju nämligen inte alltid äta samtidigt… Så nu tränar jag faktiskt lite igen. Det handlar mest om att bygga upp kroppen igen efter graviditeten, men jag känner verkligen att jag blir starkare och gladare av det. En av årets trender har ju varit råsaftcentrifugen som gör nyttiga juicer av frukt och bär. Min kära mormor (som också läser min blogg 🙂 gav mig en råsaftcentrifug i present för några månader sedan som jag nu flitigt använder fler gånger om dagen. Samtidigt som det ger mig bra näring och vitaminer till träningen kan jag samtidigt introducera barnen för juice utan att det innehåller massa onyttigt socker. Råsaftcentrifugerna är en ganska stor investering men helt klart värt det om den inte bara står och dammar inne i ett skåp. Bagaren och Kocken har ett bra utbud av råsaftcentrifuger och ibland har jag sett på TV-reklam att de kör bra kampanjer så det kan vara värt att hålla koll där!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *