Barnkläder!

barnkläderJag älskar barnkläder och när det gäller det intresset är det ett stort plus att ha två barn. Att dessutom ha en flicka och en pojke är ännu bättre! Nu klär jag inte direkt mina barn i typiska flick- och pojkkläder på det viset, men jag är inte heller den som vill sudda ut genusgränserna. Jag klär mina barn i det jag tycker är fint helt enkelt, och enligt mig finns det en uppdelning för flickor och pojkar när det gäller kläder. När barnen blir äldre får de givetvis välja sina egna kläder, men jag tänker inte sätta på Liam en prinsessklänning bara för att visa vilken supermorsa jag är.

Jag köper väldigt mycket barnkläder på loppis. Bebisar växer ur sina kläder snabbt och det betyder att många kläder man hittar kan se helt nya ut. Jag köper sällan nytt förutom när jag hittar något som jag verkligen vill ha. Eftersom det finns speciella barnloppisar där kläderna ofta är upplagda efter storlek så är det väldigt enkelt att hitta mycket fint, och priset blir en bråkdel av vad det hade kostat att köpa kläderna nya. Jag brukar kika på de lite större storlekarna också, för man vet ju att barnen snart kommer att vara där och om jag hittar något riktigt snyggt så sparar jag det helt enkelt i garderoben i några månader tills det passar.

När det gäller smak och stil så är jag ganska delad. Jag gillar både tuffa och söta kläder, och jag kan både klä mina barn i bodys med hårdrocksband på och små söta mössor med nalleöron. Jag gillar inte när det blir för ”plottrigt”, dels för att jag helt enkelt inte tycker att det är snyggt och dels för att jag tycker att bebiskläder ska ha mer fokus på funktion och bekvämlighet än på utseende. Det är ju inga dockor man klär på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *